Du behöver:
Färgad marsipan/fondant. (Förklaring av dessa olika termer finns längre ner.)
En kniv
Linjal
Tänkte börja med att förklara gumpaste och fondant för de som inte riktigt har koll på exakt vad de är.
Fondant: Kallas även sugarpaste eller sockerpasta. Jag brukar göra min egen av marshmallows och florsocker. Den smakar bäst. Det går även att köpa både på nätet här och här och i en vanlig matbutik.
Marsipan: Behöver jag förklara? Det är oftast en smakskillnad om man vill ha sockerpasta eller marsipan.
För de som är allergiska mot nötter fungerar sockerpasta/fondant ypperligt. Vissa tycker inte om sockerpasta och föredrar då marsipan.
Nu till rosetten!
Börja med att kavla ut din marsipan, ungefär 2,5 mm tunt. Skär till 3st rektangler. Den ena ska vara mindre än de andra 2.
Borsta lite vatten på ena kortsidan av en av rektanglarna och lägg ihop kortändarna.
Vik ett "M".
Om man vill ha rosetten lite mer fluffig så kan man knyckla
ihop lite gladpack och lägga in i hålet.
Pensla lite vatten på ändarna av din rosett och sätt ihop.
Ta nu den tredje rektangeln och vik in de långa
ändarna lite kort så man får den mjuka "knuten".
Den här delen är frivillig men jag tycker att det ger en snygg touch.
Kavla ut en smal rektangel, nyp ihop i ena änden och skär ut som ett "V" i andra änden.
Och såhär ser den ut när den är färdig!
Jag brukar låta den torka så den inte faller ihop när den
ska användas.
Den rosetten jag gjorde kommer upp lite senare där jag visar tårtan samtidigt!
Happy Baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar