fredag 25 april 2014

Uggletårta

Denna tårta gjordes åt en väninnas mamma som fyllde år!
Den var riktigt rolig att göra och att den togs emot så bra på festen känns ännu bättre!
Tänkte berätta lite hur man gör chokladskalet.

Chokladskal:
200 gr mörk choklad
En "Giant Cupcake" form.

(Silikon eller metall. Kvittar lite vilken man väljer, vissa tycker att silikonformen är lättare att jobba med men det är en smaksak. För min del fungerar det superbra med metall. )

Smält chokladen och låt den svalna lite så den blir lite tjockare och inte så rinnig.
Häll sen en del i botten av din form och pensla upp mot kanterna. Se till att det blir tillräckligt tjockt uppe vid kanterna så det håller när bottnarna ska i.

Jag brukar pensla i flera omgångar så jag vet att det är jämt och bra.
Pensla en gång och sen in i frysen eller kylen. Ta sedan ut igen och lägg ett lager till.

Ställ sedan kallt tills chokladen krymper i skalet och sedan är det bara ta ut den och börja fylla med olika fyllningar och bottnar!

Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar