Hon hade specifikt önskat choklad och mandel så jag fick vackert lyda.
I den här tårtan hade jag 4 bottnar med 2 fyllningar. Bottnarna består av 2 st mandelbottnar och 2 st saftiga chokladbottnar. Som fyllning valde jag hallonmousse och vit chokladfluff. Överst på tårtan så har jag hällt på en chokladganache som har fått rinna ner lite snyggt på kanterna.
Bottnar:
Relativt simpelt, ta vilken bottensmet du önskar och lägg i en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda. Kolla med en liten kniv eller en tandpetare så att den är klar innan du tar ut den.
Här kommer det lite trixiga. Efter att du har tagit ut dem ur ugnen så strör du lite socker ovanpå, lägg ett till lika stort bakplåtspapper ovanpå och vänd hela kakan uppochner på en kall plåt. Man får vara lite snabb men det går om man är försiktig. Låt den stå i ca 1 timme och sedan kan du plasta in den och frysa den (om den ska användas senare). Annars vänta tills den är helt kyld.
Vit chokladfluff:
Värm grädde, det ska inte koka däremot! Rör i hackad vit choklad tills det har kombinerats med grädden. Häll upp i en skål, låt svalna helt och vispa sedan upp till ett fluff.
Hallonmousse:
Koka ihop lite socker och frysta hallon (färska funkar precis lika bra). Låt det svalna och rör ihop med vispad grädde. Vill man ha en fastare fyllning kan man blanda i lite vaniljkräm.
Som dekoration har jag doppat färska jordgubbar i mjölkchoklad och droppat lite vit choklad över dem.
Se till att behålla bladen på jordgubbarna, de håller sig färska längre tid då.
Happy Baking!
Den absolut godaste tårtan jag ätit. Jag beställer en likadan till den 23 oktober 2014 :)
SvaraRadera