Det fick bli en liten twist på den då jag inte hade den traditionella gröna färgen hemma.
Allt på den är gjort från scratch, det var rätt kul att göra allt själv men det tog en del tid.
Som man kan se på marsipanen om man tittar noga så ser man små små bruna fläckar. Vilket är från mandelmassan som användes för att göra egen marsipan. Supergott att göra egen!
Vaniljbotten:
Bottnarna till den här tårtan ska göras väldigt luftiga och höga. Jag valde att göra allt i en och samma form för att sedan skära den i 3 bitar. Se till att vispa ägg och socker länge så det är som ett fluffigt skum.
Vik ner alla torra ingredienser för att behålla luften i botten.
Vaniljkräm:
Den här är en specialvaniljkräm. Receptet stannar självklart hos mig, en liten dansk hemlighet om man så vill.
Det jag kan tipsa om är att se till att ha rumsvarma produkter innan du börjar och att inte ha för hög värme på spisen när man låter krämen tjocka till sig och bli så där härligt krämig. Se även till att ha ÄKTA vanilj. Det gör att vaniljkrämen får det lilla extra.
Hallonsylt:
Här fuskade jag lite och köpte frysta hallon, men det fungerar precis lika bra.Nackdelen med det är att man får koka sylten lite längre. Jag brukar tycka att det inte ska vara så supersött när man gör sylt så jag brukar alltid minska ner sockerhalten lite eftersom tårtor överlag är ganska söta.
Krämgrädde:
Blanda din vaniljkräm med fast vispad grädde och tada, krämgrädde!
Ta två lika delar så blir det lagom.
Montering:
Först en botten, lägg sedan på hallonsylt, frivilligt hur mycket man vill ha. Innan nästa botten läggs på, ta en liten del av krämgrädden och bred på hallonsylten.
Lägg på ännu en botten och lägg på all krämgrädde och se till att det läggs upp som en kupol i sann prinsesstårteanda.
Nästa botten och i det här laget plastar jag in hela tårtan och låter den stå i kylen över natten för att få den riktigt god och saftig.
Dagen efter (och samma dag som den ska ätas) så vispar man grädde och brer på som en kupol igen på nästa lager. När marsipanen ska på se till att fodra den med matolja eller smält smör. Om man inte gör det så kommer marsipanen bli bucklig när den reagerar med grädden.
Happy Baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar